Марина Николова
  Марина НиколоваПреподавател и Основател
  Преподавател и основател на NIM animations –училище за кино, телевизия и други визуални изкуства.
  Започва своята телевизионна кариера през 1999 година като водещ на синоптичната прогноза по „НОВА ТВ“. Телевизията бързо я завладява и 2 години по- късно вече е автор и водещ на предаването “ Животните представят” по “НОВА ТВ“ в продължение на 9 години. Завършва НАТФИЗ “Кр. Сарафов”- специалност “Филмова и телевизионна режисура”. Продължава телевизионната си кариера в ТВ7,  телевизионното шоу “Господари на ефира”, БНТ и много други. Други нейни страсти са фотографията, танците и музиката. Обожава децата и с огромен ентусиазъм и любов предава целият си опит на малките творци.
  Михаела Танева
  Михаела ТаневаПреподавател
  Преподавател по операторско майсторство и фотография
  Завършила операторско майсторство в НАТФИЗ, специализира игрална режисура, защитава докторантура по телевизионно операторство. Главен асистент в катедра „Филмово и телевизионно операторство“ НАТФИЗ “Кр. Сарафов”. Работи близо 10 години като оператор в БНТ и на свободна практика. Режисьор на уеб сериалите „Кифла“ и „Апартамент 404“. Настоящ председател на Фондация "Повей", подпомагаща равния достъп до култура, изкуство и образование на децата в селските райони.
  Зина Начева
  Зина НачеваПреподавател
  "По професия е "Режисьор по монтажа".
  Работи като монтажист и режисьор по монтажа от 14 години. Създава игрални, документални филми, телевизионни предавания, рекламни, музикални клипове и др. видео продукти. През последните две години интересът й е насочен и към изработването на видео продукти с образователна цел. От 2016 години е асистент "Филмов и телевизионен" монтаж към катедра "Филмова и телевизионна режисура и анимация", НАТФИЗ"
  Василена Николаева Горанова
  Василена Николаева ГорановаФокус пулър и Оператор

  Родена на 18.09.1983 г. в София. Следва филмово и телевизионно операторство в НАТФИЗ “Кр. Сарафов в класа на доц. Яцек Тодоров. Участва в редица чужди и български филмови продукции, реклами и документални филми. Изучава светлинен дизайн в Германия. Интересите на Василена са в областта на цвета и светлината – емоционалното им въздействие върху публиката.

  Василена Горанова работи и извън пределите на родината като фокус пулър и Оператор. Има шанса да работи в екип с актьори като Уилям Дефо, Рей Лиота, Стивън Сегал, Антонио Бандерас, както и с операторитe Мигел Росело, Хавиер Агиерасаробе, Оливер Сахс, Мартин Балкански, Мартин Чичов, Крум Родригес, Ненад Бороевич и много други като най-изявеният сред тях е трикратния носител на оскар за операторство – Роберт Ричардсън. Снима късометражни филми, реклами и документални филми.

  Преподава “Визуални изкуства” на деца (от 1 до 4 клас) в гр. Елин Пелин. Защитава докторска теза в НАТФИЗ. Преподавател е в НБУ и НАТФИЗ.

  През 2019 година става част от екипа на НИМ анимейшънс. Владее немски и английски език.

  Nim animations logo