Новини

  За втора поредна година в рамките на продуцирания от НДК фестивал Киномания /14-28 ноември/ ще бъдат раздадени детски "Оскари" за кратки игрални и анимирани филми, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца. Детският мини фестивал ще бъде част от програмата на традиционния кино фестивал - на 23 ноември 2019 в кино “Люмиер Лидл” от 10.30 ч. ще бъдат отличени най-добрият игрален и най-добрият анимационен филм, най-добрата актьорска игра, най-добър оператор, най-добър сценарий, декор и адаптация.

  Тази година ще има и награда в специална нова категория за детски филм на тема „гледай” – основното послание на Киномания 2019.

  След успеха на детския кино фестивал на миналогодишната Киномания тази година организаторите отварят широко вратите си за творчеството на деца от цялата страна! Ако  обичате да създавате кратки игрални филми или стоп моушън анимации, сега имате уникалната възможност творчеството ви да бъде показано на голям екран и да се състезава с десетки други детски творби!

  Специално жури от популярни личности ще подбере най-добрите предложения, а условията са следните:

  Сценаристите, актьорите, операторите и режисьорите да са деца на възраст от 7 до 14 години.
  Дължината на филмите да бъде до 3 минути.
  Историите да не включват диалог и аудио реплики.
  Да може да докажете, че децата са създатели на филма.

  Творбите трябва да бъдат изпратени до 8 ноември 2019 на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или като съобщение на Facebook страницата: NIM kids animation.

  Най-добрите от предложенията ще бъдат излъчени на големия екран на „Детска Киномания 2019“ на 23 ноември 2019 в кино „Люмиер – ЛИДЛ“, НДК.

  източник НОВА ТВ

  Previous Next

  Детски Оскари ще бъдат раздадени на най-добрите филим, измислени, заснети и режисирани от деца

   

  За първи път в програмата на Киномания ще бъдат включени игрални и анимирани кратки филмчета, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца!

  Nim animations logo

  Съгласен съм с Общите условия и с Политика на поверителност